Terapeutske priče i Lessac Kinesensics pripovjedanje

25. studenoga 2018.

Dana 22. studenog odgajateljice Dječjeg vrtića Orepčići i Dječjeg vrtića Bakar započele su s edukacijom Terapeutskih priča i pripovijedanja Lessac Kinesensics metodom pod vodstvom mr. sc. Ane Barišić i dr. sc. Sanje Skočić Mihić. Edukacija se sastoji od 8 radionica po dva sata.

U prvoj radionici sve odgajateljice su uspjele napisati svoju prvu terapeutsku priču vođenje naputcima mr. sc. Ane Barišić. Radionica je bila jako zanimljiva, poučna i nadasve korisna svima nama. U nastavku teksta možete pročitati više o Terapeutskim pričama i pripovijedanju Lessac Kinesensics metodom.

Pažljivo odabrana terapeutska priča djetetu može pomoći da se nosi sa naizgled nepremostivom emocionalnom situacijom ili problemom.
Emotivno zahtjevne situacije mogu ponekad kod djeteta izazvati osjećaj tuge ili ljutnje koji ako se na vrijeme ne prepozna može rezultirati djetetovim neprilagođenim ponašanjem.

Ponekad samo razgovor o problemu nije dovoljan i tada "nastupa" terapeutska priča koja pomaže djetetu da se osjeti shvaćeno, da se osjeti prihvaćeno i ohrabreno. Na radionicama se na vrlo kreativan način uči kako primijeniti i napisati terapeutsku priču u odgojno zahtjevnim situacijama. Terapeutska priča je pedagoški alat koji pomaže roditeljima, prosvjetnim djelatnicima, stručnim suradnicima i drugim uključenim u dječju dobrobit. I to nije sve! Uz to što polaznici nauče kako napisati terapeutsku priču ujedno se kroz zabavne tehnike uče i Lessac Kinesensics metodi govorništva i pripovijedanja.

Lessac Kinesensics metoda govorništva i pripovijedanja polaznicima pomaže i u drugim aspektima života; rad na glasu i pokretu čini ih samopouzdanijim i uvjerljivim govornikom kao i zanimljivim pripovjedačem priča.
Ono što me najviše veseli je kad mi se polaznici javljaju godinama nakon edukacije te mi prepričavaju svoja pozitivna iskustva sa vlastitom djecom ili s djecom i odraslima s kojima rade a u kojima su koristili naučeno kroz radionicu pisanja terapeutske priče i pripovijedanja Lessac Kinesensics metodom.

Zadnje objave

vrtic.orepcici@gmail.com
Faranski pogon 12, 51262 Kraljevica
Strossmayerova 32, 51262 Kraljevica
UPISICIJENEJELOVNIKPRAVILA PRIVATNOSTI
KONTAKTI
© 2024. Dječji vrtić OREPČIĆI