Dan planete Zemlje u Ribicama

27. travnja 2024.

Dan planete Zemlje se obilježava 22. travnja. To je idealan dan, a u skupini Ribice i tjedan za mnoštvo aktivnosti putem kojih djecu upoznavamo s našom zemljom i njenim karakteristikama. Također, Ribice su tako spoznale i usvojile vrlo bitnu naviku, a to je razvijanje svijesti prema očuvanju okoliša te uspostavljanje veze s prirodom.

Skupina Ribice

Kroz različite edukativne slikovnice , enciklopedije i poučne videozapise djeca su spoznala na koje sve načine možemo zaštititi našu zemlju od sve većeg zagađenja. Tako smo došli do zaključka da "moramo više hodati i manje se voziti autima da dim ne ide u nebo i da ptice mogu normalno disati", "da svi zajedno možemo skupljati otpad po ulici ili šumi", "da možemo zajedno posaditi puno cvijeća u našem dvorištu".

Skupina Ribice

Puno pametnih zaključaka je doneseno, a onda smo jedno prekrasno proljetno jutro odlučili u cijelosti provesti u prirodi iz koje tako puno još svi zajedno možemo naučiti. S prijateljima iz ostalih skupina odšetali smo do našeg prekrasnog Oštra, a putem još više osvijestili i doživjeli sve ono o čemu smo prethodnih dana učili…

Zadnje objave

vrtic.orepcici@gmail.com
Faranski pogon 12, 51262 Kraljevica
Strossmayerova 32, 51262 Kraljevica
UPISICIJENEJELOVNIKPRAVILA PRIVATNOSTI
KONTAKTI
© 2024. Dječji vrtić OREPČIĆI