Edukacija “Pametnica”

8. prosinca 2017.

U polupraznoj dvorani Praktikuma u Kraljevici imali smo izuzetnu čast i zadovoljstvo prisustvovati nadahnutom, toplom i poučnom predavanju Irene Orlović. Vjerujem da mali broj ljudi nije čuo za vlasnicu i urednicu izdavačke kuće Harfa koja je, između ostalog, i savjetodavna terapeutkinja, ali nadasve žena vrijedna dubokog poštovanja.

Kroz vlastito iskustvo potkrijepljeno najnovijim istraživanjima iz neuroznanosti i psihologije podsjetila nas je koliko je najvažnije, zapravo neprocjenjivo povezati se s djetetom kojeg odgajamo. Iz bezbroj načina, sadržaja i savjeta o kvalitetnom razvoju djeteta često se zaboravlja važnost emocija i bliskosti, nadasve sreće i zadovoljstva koje pronalazimo u jednostavnosti i slobodi da budu to što jesu.

Odgajateljice, malobrojni roditelji i ostali zainteresirani posjetitelji mogli su od Irene čuti koliko je za razvoj djetetovih potencijala najvažnija empatija i socioemocionalni poticaji. Neuroznanost i brojna svjetska istraživanja su potvrdila da djetetu treba zagrljaj, podrška, uvažavajući razgovor i razumijevanje kako bi jednom postao sretan i uspješan čovjek pripremljen za sve izazove života. Zapravo bi odrasli svakodnevno mogli učiti od djeteta o sreći i čudu života koji nas okružuje pa bi bilo manje nesreće, nezadovoljstva i stresa.

edukacija

Zadnje objave

vrtic.orepcici@gmail.com
Faranski pogon 12, 51262 Kraljevica
Strossmayerova 32, 51262 Kraljevica
UPISICIJENEJELOVNIKPRAVILA PRIVATNOSTI
KONTAKTI
© 2024. Dječji vrtić OREPČIĆI