Izlet u Feštinsko kraljevstvo

6. studenoga 2018.

U prohladno vjetrovito jutro, 22. listopada 2018., djeca iz skupine Lavići i Tigrovi krenuli su na cjelodnevni izlet u Feštinsko kraljevstvo u Istri nedaleko od Žminja. Vesela atmosfera u punom autobusu prštala je od iščekivanja koja su opet nadmašena ljepotom zelene oaze i gostoljubivošću domaćina.

Dočekalo nas je Feštinsko kraljevstvo okupano bojama jeseni i skladnim kreacijama prirode preplavilo sva čula. Velika okrugla livada bila je puna ogromnih bundeva, strašila od slame, drvenih izrezbarenih životinja i likova iz bajke. Bio je tu i jedan bijeli, krupni zeko s velikim crnim očima, znatiželjne koke i pilići, drveni vlak i kućica. Trčali smo, kotrljali se, penjali i padali, igrali se s loptom i ručali sjedeći na bundevama obasjani suncem. Posebnu priču doživjeli smo u špilji gdje je mašta dočarala bezbrojne likove od stalaktita i stalagmita uz prave male šišmiše koji su visjeli sa stropa špilje.

Sve to i još mnogo više ostat će zauvijek urezano u sjećanje kao dragocjeni trenuci kad je sve kako treba biti uz prijatelja, igru i prirodu. Neprocjenjivo!

Feštinsko kraljevstvo

Zadnje objave

vrtic.orepcici@gmail.com
Faranski pogon 12, 51262 Kraljevica
Strossmayerova 32, 51262 Kraljevica
UPISICIJENEJELOVNIKPRAVILA PRIVATNOSTI
KONTAKTI
© 2024. Dječji vrtić OREPČIĆI