Izlet u “Šumsku bajku”

5. studenoga 2017.

Poslije dva mjeseca neumorne igre s prijateljima u vrtiću, na samom početku pedagoške godine 2017./2018. uspjeli smo stvoriti one nezaboravne trenutke koji se pamte cijeli život i koji su uvijek povezani s izletima u novo, neistraženo i uzbudljivo.

Pustolovinu smo započeli u sunčano i prohladno jutro 19. 10. 2017. kada smo svi ustreptali i puni iščekivanja krenuli sa svojim ruksacima prepunim grickalica na leđima i držeći prijatelja za ruku prema autobusima. Skupine Kockići, Ribice, Zvrkići i Tigrovi, osamdesetak ozarenih i nasmijanih lica sa svojim odgajateljicama, zdravstvenom voditeljicom i ravnateljicom krenulo je neustrašivo u istraživanje Gorskog kotara, bar njegovih najbližih prirodnih bisera; špilju Vrelo i izletište "Šumska bajka" u Liču.

Dočekale su nas čarobne jesenje boje bujnih gorskih šuma, kristalno čisti planinski zrak i neprocjenjivi zvuk tišine u kojoj se nazire šuškanje lišća i skakutanje vjeverica. Svijet špilje "Vrelo" dočarao nam je impozantnu moć umjetničkog stvaranja prirode u svim raskošnim oblicima stalaktita, stalagmita, stalagnata te podvodnih rječica i jezeraca dok smo tiho i zadivljeno koračali mračnom i hladnom, ali dovoljno kratkom stazom za voditeljicom špilje. Nakon toga su nas autobusi dovezli do šume u Liču gdje smo započeli našu šetnju prema izletištu. Divili smo se čarobnom drveću koje nas je obasipalo lišćem svih boja i davalo nam snage da ustrajno koračamo šumskom stazom obasjanom suncem.

"Šumska bajka" je opravdala sva naša očekivanja i može ponosno nositi to ime jer se bajka stvarala svakog trenutka provedenog na velikoj, zelenoj livadi usred jesenje mirišljave šume. Dočekali su nas likovi iz omiljenih bajki, kako i priliči, pa su nas veselo pozdravili drveni zeko, medo, Crvenkapica, vuk i lovac…

Izlet u Lič

Zadnje objave

vrtic.orepcici@gmail.com
Faranski pogon 12, 51262 Kraljevica
Strossmayerova 32, 51262 Kraljevica
UPISICIJENEJELOVNIKPRAVILA PRIVATNOSTI
KONTAKTI
© 2024. Dječji vrtić OREPČIĆI