Izlet u tematski park Sanc Michael

10. svibnja 2019.

Jednog oblačnog jutra skupine Zvrkići i Kockići krenuli su put Istre. Pratilo nas je oblačno vrijeme, koje je pred Svetvinčenat prešlo u kišu. Za dva kilometra sigli smo na naš cilj, Raponji Tematski park Sanc Michael.

Kiša je stala, pokazalo se sunce i mogli smo uživati u svim čarima našeg bajkovitog izleta. Na ulazu u sam park dočekali su nas vitezovi i njihove djeve. Vitez je ispričao povijesnu priču koja nas je uvela u srednji vijek. Na samom ulazu u dvorac dok je vitez pričao priču, djeca su primjetila čudne sjene na zidovima dvorca. To je bila ukleta princeza Aurora koju je začarala zla vještica.

Ulaskom u dvorac, ušli smo u srednji vijek. Djeca su uživala u impresivnom zdanju dvorca gdje se nalazi dječji vrtuljak, sprave za mučenje, tamnica u kojoj je smještena vještica koja govori, kraljevske stolice, katapult i velika praćka. Djeca su imala priliku isprobati sve sprave. Van dvorca, sa zadnje strani nalazi se prirodno okruženje dvorca gdje su djeca upoznala mnoge životinje: magarca Frana, kozu, ovcu, golubove, kuniće, kokoši i ponija. Magarac Frane vukao je djecu u kočiji oko dvorca, a ponija su jahali svi koji su pokazali veliku hrabrost i želju.

Najviše oduševljenja i uzbuđenja kod djece potaknula je začarana šuma (labirint) iz koje nije bilo jednostavno izaći, samo najhrabriji su se odlučili ići dva puta. Viseći mostovi na stablima i veliki konopi za spuštanje kod djece su poticali adrenalinsku zabavu koje u čitavom parku nije nedostajalo. Bilo je i suza zbog začarane vještice koja je kod pojedine djece izazivala strah, a kod drugih smijeh i zabavu.

Čitav boravak u parku pratilo nas je savršeno vrijeme koje se pogoršalo kada smo krenuli put autobusa. Djeve, vitezovi i princeza Aurora su nas pozdravili i poželjeli nam sretan put. Naša bajka je završila, a djeca su ispunjena pričama i doživljajima prepričavali sve događaje čitav put do kuće.

Zadnje objave

vrtic.orepcici@gmail.com
Faranski pogon 12, 51262 Kraljevica
Strossmayerova 32, 51262 Kraljevica
UPISICIJENEJELOVNIKPRAVILA PRIVATNOSTI
KONTAKTI
© 2024. Dječji vrtić OREPČIĆI