Izrada dječjeg eko povrtnjaka

26. ožujka 2017.

Naučiti nove naraštaje koliko je važno živjeti u skladu s prirodom i brinuti se o svom okolišu je lako, zabavno, plemenito i nadahnuto kad imaš dobar vjetar u leđa, vrijedne i osvještene roditelje i kolegice.

U proljetno sunčano jutro, 25. ožujka 2017., smo krenuli u radnu akciju izrade dječjeg eko povrtnjaka. Djeca, roditelji i djelatnici vrtića s velikim osmjehom i vrijednim rukama krenuli su u oplemenjivanje vanjskog prostora vrtića.

Planirali smo i uspješno izradili povišene gredice za uzgoj povrtnica, komposter za izradu komposta od kuhinjskih ostataka (kore voća i povrća), spiralu začinskog bilja i hotel za kukce. Pri tome su nam glavna sredstva bile palete i kartoni koje nam je donirala firma "Neograf" iz Kraljevice uz ostale reciklirane materijale prikupljene od djece, roditelja i djelatnika vrtića.

Cilj radne akcije bila je izrada povrtnjaka za djecu koji će poslužiti u odgojno-obrazovne svrhe odnosno razvoj spoznaja, vrijednosti, umijeća i vještina kroz praktična iskustva. Vrtlarenje kao životna i praktična vještina pruža bezbroj mogućnosti kao što su jačanje ekološke svijesti, odgovornosti i samoregulacije te sposobnosti rješavanja problema i suradničkog učenja.

Kada je radna akcija privedena kraju i vanjski prostor zasjao u novom ruhu, a mi zadovoljni i umorni odlazili, znali smo i osjećali kolika je vrijednost povezanosti u zajedničkom radu za dobrobit naše djece, a gledajući šire i lokalne zajednice.
Neizmjerno hvala svim vrijednim ljudima otvorenog srca i plemenitih ruku. Nadamo se i veselimo sljedećem zajedničkom druženju.

Zadnje objave

vrtic.orepcici@gmail.com
Faranski pogon 12, 51262 Kraljevica
Strossmayerova 32, 51262 Kraljevica
UPISICIJENEJELOVNIKPRAVILA PRIVATNOSTI
KONTAKTI
© 2024. Dječji vrtić OREPČIĆI