Kockice se igraju rastresitim materijalom

22. travnja 2024.

Igra, istraživanje i učenje glavne su aktivnosti djece rane i predškolske dobi. Djeca uče istražujući svijet oko sebe, a to čine još od svojeg rođenja angažiranjem svih svojih osjetila poput opipa, okusa, vida, sluha, njuha te tako počinju prikupljati podatke o svijetu u kojem se nalaze.

U Kockicama se tako nastoji ponuditi što više poticaja i stvoriti što više mogućnosti u kojima će se zadovoljiti djetetova potreba za igrom, istraživanjem i učenjem, ali uzimanjem u obzir i njihove interese. Tijekom ove pedagoške godine u mlađoj jasličkoj skupini Kockice djeca su pokazala najveći interes za igrom s rastresitim materijalom. Ona je izuzetno vrijedna jer omogućuje djeci da istražuju svojstva materijala, težinu, protočnost, brzinu, količinu i slično, a također poticajno djeluje na razvoj senzomotorike, fine motorike, koncentracije i pažnje uz uvijek prisutan element opuštanja i zadovoljstva.

U rastresite materijale ubrajaju se: pijesak, riža, brašno, sirova tjestenina, kukuruz, palenta i još mnogo toga što je često dostupno i u svakom kućanstvu. Od svih ponuđenih rastresitih materijala najveću pažnju djece privukla je obojena riža koja je i iznimno jednostavna za izradu. Jedna šalica riže stavi se u plastičnu vrećicu ili posudu s poklopcem , doda se žlica octa i nekoliko kapi prehrambene boje. Sve treba dobro izmiješati, staviti na papirnati ubrus da se osuši i obojena riža spremna je za upotrebu.

Zadnje objave

vrtic.orepcici@gmail.com
Faranski pogon 12, 51262 Kraljevica
Strossmayerova 32, 51262 Kraljevica
UPISICIJENEJELOVNIKPRAVILA PRIVATNOSTI
KONTAKTI
© 2024. Dječji vrtić OREPČIĆI