Maškare 2020. s Orepčićima

10. ožujka 2020.

Dječji vrtić se na karnevalima odlučio prikazati s maskom "mornari i sirene" zbog interesa i želja djece. Imali smo svakakve prijedloge, od PJ Masks, vila i vilenjaka, ponovno Mickey i Minnie, ali su ipak prevladali mornari i sirene.

Kao prošlih godina, tako i ove do zadnjega časa smo strpljivo čekali naše maske te ih ponosno prošetali po crikveničkoj dvorani zbog najave lošeg vremena. Kako nas vrijeme u Crikvenici nije pustilo da se pokažemo u pravom svijetlu, Rijeka je odlučila da ćemo tamo biti najblještaviji i najljepši.

Koreografiju na pjesmu "Mi smo mornari" uvježbavali smo par puta na tjedan više od mjesec dana što se i vidjelo na mnogobrojnim pozornicama Riječkog karnevala. Glavni cilj za proći čitavu rutu karnevalske povorke su ipak krafne i sok koji su uvijek šećer na kraju povorke i u kojima djeca najviše uživaju. U vrijeme mesopusta u našem vrtiću se svaki petak održavala vesela maškarana zabava uz veselu maškaranu muziku, karaoke i razno razne koreografije koje su djeca sama osmišljavala. Kroz vrtić je prošetalo mnoštvo superjunaka, Disneyevih likova, vještica, bubamara, pčelica i još mnogo mnogo maski.

Kako se ne bi zabavljala samo djeca, odgajateljice su i ove godine odlučile organizirati maškaranu zabavu u dvorani PraktikUm za roditelje i djecu. Uz pjesmu i ples tu su se našle i zabavne igre za velike i male te su mnogi roditelji pokazali natjecateljski duh i želju za pobjedom. Najslađa igra je ipak bila za djecu gdje su morali složiti puzzle te nakon toga bez ruku pojesti kremšnitu, borba između dječaka i djevojčice je bila jako tijesna, ali vrlo simpatična i zabavna kako za djecu tako i za njihove roditelje. Zabavu su posjetili i mesopustari koju su odsvirali par pjesama i digli cijelu dvoranu na noge. Za kraj smo svih počastili krafnama i sokom te se nadamo budućoj maškaranoj zabavi.

Zadnji maškarani petak smo proveli u povorci od vrtića do škole gdje smo imali malu maškaranu zabavu u dvorani zajedno sa školskom djecom. Sreća i oduševljenje na dječjim licima zbog zabave u školi je neizmjerna jer su vidjeli svoje stare vrtićke prijatelje. Kako nam tradicija nalaže petak su nas posjetili mesopustari Kraljevice koji su sa svojom glazbom unijeli sreću i veselje među djecu, pogotovo one najmlađe koji su bili oduševljeni bubnjevima kada su oni svirali. Djeca starijih vrtićkih skupina otišli su maškarani u posjet gradonačelniku te ga darivali s crtežom dva velika mesopustara koji su sami osmislili, nacrtali i izrezali. I tako su završile još jedne maškare u vrtiću, kroz pjesmu, ples, darivanje i čašćenje.

Zadnje objave

vrtic.orepcici@gmail.com
Faranski pogon 12, 51262 Kraljevica
Strossmayerova 32, 51262 Kraljevica
UPISICIJENEJELOVNIKPRAVILA PRIVATNOSTI
KONTAKTI
© 2024. Dječji vrtić OREPČIĆI