O Kockicama

22. travnja 2024.

Skupina "Kockice" ima 11 djece u dobi od godinu do dvije i prvi su se put ove godine odvojili od roditelja. Adaptacija je prošla dobro uz malo suza koje smo obrisali i malo tuge koju smo zaboravili.

Sada je pred skupinom igra, druženje, pjesma i ples. Jedni vole balone, drugi popeti se na stube, treći uhvatiti ruke prijatelja a neki jako vole igračku kad ju drugi uzme. U rukama su već imali kist, bojice, slagalice, čestitke, rođendanske torte, različite papire i materijale, a katkad i zemlju te mrvice kruha za ptice. Svašta mogu postati u svojoj igri, od leptira, liječnika do vozača različitih automobila. Znaju raditi frizure, gubiti špangice, brisati stolove, razbacati igračke, a ponekad i pospremiti ih. Neki su uživali u maškarama, neki su se plašili maškara, svi su upoznali klauna Čupka i sreli sv. Nikolu.

Skupina Kockice

Uz dude koje polako spremaju u džepiće, sve se brže spuštaju niz tobogan i sve jače grle. Znaju puno više riječi, vole priče prije spavanja i popeti se na noge da ih se ljulja. Vole i jesti, osobito voće, vole izuvati se, a rijetko obuti se. Slatko spavaju, neki sa slikovnicama, a neki glavom uz prijatelja. Pred našim očima rastu, prave prve korake, odijevaju se i žele nešto napraviti isključivo sami. Slatko kažu teta, hvala, moje i daj, a neki životinje sve raspoznaju i pričaju si prije spavanja priče. Ruke vole jako prati, osobito rukave, a i lice operu uz kosu koja je jela. I kad na kraju dana pošalju poljubac, rade to onako usput, jer brzo se ponovno vidimo, a oni su već spremili jakne i idu u šetnju.

Zadnje objave

vrtic.orepcici@gmail.com
Faranski pogon 12, 51262 Kraljevica
Strossmayerova 32, 51262 Kraljevica
UPISICIJENEJELOVNIKPRAVILA PRIVATNOSTI
KONTAKTI
© 2024. Dječji vrtić OREPČIĆI