Platak - izlet na snijeg

7. ožujka 2022.

Ove zime nam vrijeme nije bilo naklonjeno za snježne radosti, ali smo mi jedan od takvih dana iskoristili za odlazak na Platak. Snijeg, grudanje, sanjkanje, anđeli u snijegu jedina su tema razgovora bili nekoliko dana u skupinama Pčelice i Lavovi, Uzbuđenje pred polazak se moglo rezati nožem. Četvrtak ujutro svi u vrtić dolaze opremljeni, punih ruksaka i velikih očekivanja. Krećemo na put raspoloženi i uzbuđeni uz najdražu nam pjesmu ove godine "Ne fermaj se Kraljevice".

Na Platku nas je dočekalo prekrasno vrijeme koje poziva na igre i aktivnosti na snijegu. Nema gužve, sva bijela površina je samo naša. Igre mogu početi. U kratkim pauzama za odmor i okrijepu uživamo u delicijama koje smo ponijeli u ruksacima. Istražujemo snijeg, led, grudamo se, penjemo na uzvisinu, sanjkamo, bacamo i skačemo po snijegu. Usput malo snijega ubacimo prijatelju u jaknu. Poziramo i naravno, slikamo se.

Iako poprilično umorni, negodujemo jer je vrijeme polaska došlo i mi moramo put vrtića. Tamo nas čeka ručak. Na povratku ne spava nitko. Meditiramo, prepričavamo dogodovštine sa snijega i pjevamo najdražu pjesmu o našem malom mjestu kojem se vraćamo umorni, ali sretni i ispunjeni.

Zadnje objave

vrtic.orepcici@gmail.com
Faranski pogon 12, 51262 Kraljevica
Strossmayerova 32, 51262 Kraljevica
UPISICIJENEJELOVNIKPRAVILA PRIVATNOSTI
KONTAKTI
© 2024. Dječji vrtić OREPČIĆI