Posjet DVD-u Kraljevica

10. svibnja 2019.

DVD Kraljevica omogućimo je Orepčićima da se upoznaju sa svim izazovima, blagodatima i opasnostima poslova vatrogasaca. Vatrogasci Mario, Mauro i Edo su nam prezentirali svoj rad. Ispred DVD-a su nas dočekala vatrogasna vozila, vatrogasni kamion s mnogo priključaka i opreme te moderna vatrogasna vozila s kojima se vatra može svugdje gasiti.

Prvo smo pričali o tome što vatrogasci rade, najviše odgovora je bilo da gase vatru, a jedan trogodišnjak je rekao da "spasavaju macke stabla" na oduševljenje svih prisutnih. Vatrogasci su kroz razgovor spomenuli kakve sve opasnosti sa sobom može donijeti igranje s vatrom. Nakon razgovora krenuli smo u praksu. Od dječjih stvari pa sve do pravih vatrogasnih poslova. Djeca su gađala metu s brentačama što je pobudilo veliko zanimanje koje je brzo opalo kad je vatrogasac Mario zapalio vatru koju je trebalo gasiti pravim šmrkom iz kamiona. Djeca su brzo oblačila vatrogasna odjela i stavljali kacige na glave kako bi se pridružili vatrogascu i zajedno s njime pogasili požar, čak su se i odgajateljice okušale u gašenju požara.

Nakon gašenja požara došao je red na čašćenje koje je popraćeno vožnjom u vatrogasnom vozilu. Uživali smo u boravku kod naših domaćina DVD-a Kraljevica te se nadamo daljnjoj i budućoj suradnji u svim aspektima.

Zadnje objave

vrtic.orepcici@gmail.com
Faranski pogon 12, 51262 Kraljevica
Strossmayerova 32, 51262 Kraljevica
UPISICIJENEJELOVNIKPRAVILA PRIVATNOSTI
KONTAKTI
© 2024. Dječji vrtić OREPČIĆI