Posjet policijskih službenika

10. svibnja 2019.

U sklopu suradnje s PU Primorskom-goranskom održana je radionica pod nazivom "Policajac moj prijatelj". Radionica je organizirana od strane Odjela prevencije Policijske uprave primorsko-goranske u sklopu planiranih aktivnosti. Radionicu su vodile policijske službenice Antonija Ferenčak i Nives Grčko Kajfeš. Sudjelovala su predškolci svih skupina.

Djeca su se upoznala s policijskim poslovima, dijelovima policijske opreme kao što je službena kapa, palica, lisice, značka, s policijskim vozilom te s važnošću policijskog djelovanja za sigurnost cjelokupne zajednice. U sklopu radionice djeci su predstavljeni osnovi pojmovi u prometu koji su važni za njihovu sigurnost. Veliku pozornost je privukao pravi policijski posao, uzimanje otisaka prsta. Svako dijete je dobilo uspomenu za ponijeti kući, a to je otisak prsta na obrascu "Moj prvi otisak".

Na oduševljenje sve djece dječjeg vrtića u dvoritšu je bio parkiran policijski auto u koji su mogli ući, pregledati svu opremu pa čak i isprobati policijske sirene. Ovim posjetom policajske su pokušale približiti policijski posao djeci kako bi ih prihvatili kao svoje prijatelje i zaštitnike.

Zadnje objave

vrtic.orepcici@gmail.com
Faranski pogon 12, 51262 Kraljevica
Strossmayerova 32, 51262 Kraljevica
UPISICIJENEJELOVNIKPRAVILA PRIVATNOSTI
KONTAKTI
© 2024. Dječji vrtić OREPČIĆI