Suradnja s OŠ Kraljevica

20. studenoga 2019.

Nakon godine pauze, djeca Dječjeg vrtića Orepčići ponovno su krenula na sat tjelesne kulture u dvoranu osnovne škole. Pod vodstvom svojih odgajateljica, skupine Kockići, Tigrovi i Dupini provode 45 minuta u tjelesnom vježbanju.

Djeca su zbog odlaska u dvoranu jako sretna i uzbuđena jer se tada osjećaju kao pravi sportaši. Sat započinjemo s elementarnim igrama za zagrijavanje nakon čega slijede opće pripremne vježbe, poligon s preprekama za razvoj koordinacije, brzine, fleksibilnosti i jakosti, te za kraj istezanje i mirna elementarna igra. Tjelesna aktivnost u dječjoj dobi je vrlo bitna te je potrebno kod djece stvarati zdrave navike i redovito vježbanje.

Kretanje treba biti dio svakodnevnog života djeteta. Pravilnim i redovitim kretanjem i vježbanjem djeci se omogućava niz dobrobiti: normalan socio-emocionalni razvoj, motorički razvoj te se zadovoljava potreba za kretanjem i igrom. Kako u dvoranu odlazimo svaki treći petak, potrebu za motoričkim aktivnostima u vrtiću provodimo svakodnevno kroz jutarnje tjelesno vježbanje, mikropredahe te boravak na zraku u svim vremenskim uvjetima (sunce, vjetar, kiša, poneka pahulja snijega i čist zrak).

Zadnje objave

vrtic.orepcici@gmail.com
Faranski pogon 12, 51262 Kraljevica
Strossmayerova 32, 51262 Kraljevica
UPISICIJENEJELOVNIKPRAVILA PRIVATNOSTI
KONTAKTI
© 2024. Dječji vrtić OREPČIĆI