Vježba evakuacije u vrtiću

2. studenoga 2018.

Kao i u mnogim drugim javnim ustanovama tako je i u dječjim vrtićima iznimno važno educirati se iz područja protupožarne evakuacije. U našem dječjem vrtiću vježbu evakuacije dogovorili smo za 15. listopad 2018. godine.

Već od ranoga jutra djeca su bila upućena od strane roditelja da će danas u vrtić doći vatrogasci i gasiti požar, no bilo je tu i laganog straha no i oduševljenja što će se družiti s vatrogascima i vidjeti uživo izbliza vatrogasno vozilo i ostalu opremu. Mnoga pitanja su bila prisutna do samog dolaska vatrogasaca u 10 sati toga jutra. Na uzvik "požar" sva djeca su poslušala svoje odgajatelje te stala u red i napustila vrtić prateći što im odgajatelji govore.

Bilo je vrlo zanimljivo vidjeti slogu i zajedništvo u samom procesu evakuacije, odnosno napuštanja prostora vrtića. Izašli smo izvan ograde vrtića i promatrali što će se dalje događati. Stigli su vatrogasci vođeni sirenama te brzo izvukli crijeva sa mlazom vode i ugasili "požar" (dimnu bombu postavljenu u prostoru dvorišta vrtića).

Nakon uspješnog gašenja požara, djeca su se uputila do vatrogasnog vozila kod kojeg su sa glavnim vatrogasnim zapovjednikom kratko popričali i pokazali odlično poznavanje nekih od vatrogasnih pravila. Vidjeli su veliko vozilo te sve što se u njemu nalazi, isto tako upoznali su se s opremom vatrogasaca te isprobali veliko crijevo sa jakim mlazom vode za gašenje te ponosno nosili vatrogasne kacige. Na kraju vježbe zahvalili smo se vatrogascima i poklonili im mali znak pažnje, dječje crteže te im poručili da nam dođu ponovno u goste.

vježba evakuacije

Zadnje objave

vrtic.orepcici@gmail.com
Faranski pogon 12, 51262 Kraljevica
Strossmayerova 32, 51262 Kraljevica
UPISICIJENEJELOVNIKPRAVILA PRIVATNOSTI
KONTAKTI
© 2024. Dječji vrtić OREPČIĆI