Zvjezdice u luci

22. travnja 2024.

Dobro je poznato kako boravak na otvorenom prostoru i svježem zraku ima pozitivan utjecaj na cjelokupni psihofizički razvoj djece. Stoga, ne čudi da s našom djecom nastojimo što više boraviti u dvorištu vrtića ili u šetnji gradom, neovisno o vremenskim prilikama.

Naše su Zvjezdice tako iskoristile jedan lijepi proljetni dan za šetnju rivom te posjet kraljevičkoj luci "Porto Re", dogovorenu u suradnji s mamom jedne od naših Zvjezdica, mamom Nenom Šimić. Naše razgledavanje luke bio je bogati izvor raznih psihofizičkih i senzornih iskustava. Mama Šimić provela nas je u šetnju po morskim pontonima gdje smo mogli uživati u igri morskih struja i doživjeti jedno savršeno senzomotorno iskustvo bitno za razvoj ravnoteže. Ujedno, vidjeli smo razne vrste brodica, upoznali se s njihovim nazivima te načinom kretanja po moru. Naučili smo što je krma a što prova, zašto su jedrilice tako visoke i zašto imaju jedra, čemu određeni predmeti na barci služe te važnost kretanja portom prilagođenom brzinom i zašto je bitno pravilno vezati barke.

Zvjezdice u luci

Mama Šimić upoznala nas je i s domaćim izrazima vezanim uz barke pa smo tako naučili i što su pajeti, škeram, lancane, bitve, aneli, bove od veza i sl. Na kraju šetnje mama Šimić iznenadila nas je slatkom okrjepom te joj se ovim putem još jednom zahvaljujemo na jednom novom edukativnom iskustvu i predivno iskorištenom prijepodnevu.

Ovakva vrsta suradnje s roditeljima izuzetno je važna za cjelokupni razvoj djece te njihov razvoj pozitivne slike o sebi kao preduvjet budućeg uspjeha djece pa ovim putem pozivamo i druge roditelje da se uključe u rad naše skupine, podrže suradnički odnos između vrtića i roditelja te djeci i sebi omoguće jedno novo iskustvo.

Zadnje objave

vrtic.orepcici@gmail.com
Faranski pogon 12, 51262 Kraljevica
Strossmayerova 32, 51262 Kraljevica
UPISICIJENEJELOVNIKPRAVILA PRIVATNOSTI
KONTAKTI
© 2024. Dječji vrtić OREPČIĆI